honlaptérkép  ]   [  kapcsolat  ]


 


 

Friss hírek:  
Kiskutas adósságmentes maradt, a település jól gazdálkodott

Kiskutas község részéről a Magyar Államnak nem kellett adósságot átvállalnia, ezért az elmúlt időszakban végbement adósságkonszolidációból a település kimaradt. Ennek értelmében Kiskutas kedvezményezettjévé vált a belügyminiszter 10/2014. (II. 19.) BM rendeletének, amely az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatásáról szól.

Halász Gábor, Kiskutas polgármestere 2014. március 27-én, 13 órakor írta alá az erről szóló támogatási szerződést a Magyar Államkincstár zalaegerszegi irodájában. Kiskutas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a legutóbbi testületi ülés alkalmával elfogadta a polgármester javaslatát és előzetesen döntött a többletforrás ésszerű felhasználásáról.


Ismét jó hír: Nyert Kiskutas falugondnoki pályázata

Több mint féléves előkészület után, 2013. november 25-én, az önkormányzat benyújtotta falugondnoki pályázatát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, amelynek eredményét a napokban kapta kézhez Kiskutas polgármestere. Kiskutas Község Önkormányzatának falugondnoki pályázata a teljes igényelt forrást elnyerte, amelyet falugondnoki gépkocsi beszerzésére fordíthat. A leendő falugondnok – személye pályázat alapján dől el a közeljövőben – és a község szolgálatába egy Skoda Fabia combi személygépkocsi áll majd.

Kiskutas és Nagykutas a pályázat előkészületeit összehangoltan végezte, a két faluvezető folyamatosan egyeztetett. A szomszéd település pályázata is sikeres, ezúton is gratulálunk hozzá. A két település leendő falugondnoki szolgálatának együttműködéséről a két polgármester már korábban megállapodott.  


Új év, jó hír Kiskutason - Nagykutason

Kiskutas továbbra is az elmúlt évhez hasonló együttműködést folytat a tavaly év végén átszervezett Támasz Alapszolgáltatási Intézménnyel, amely immár tófeji központú. Az Intézménnyel szorosan együttműködve látja el Kiskutas Önkormányzata a házi segítségnyújtással kapcsolatos alapfeladatot. A lakosság, valamint az ellátottak teherbíró-képességét, szociális helyzetét méltányolva Kiskutas polgármestere úgy döntött, hogy a következő időszakban is átvállalja az ellátottakra kiszabott térítési díjat, amely jelentős segítség a rászorulóknak.

Halász Gábor, Kiskutas polgármestere döntését a szomszéd község, Nagykutas polgármesterével, Horváth Sándorral egyeztetve hozta meg, amelyről a Támasz Alapszolgáltatási Intézményt értesítette.


Karácsony, együtt

Közös karácsonyi ünneplésre, várakozással teli meghitt találkozásra várunk minden kiskutasi, nagykutasi lakost december 18-án 18 órára a Faluházba.

Készüljünk együtt egy jó forralt bor mellett a szeretet ünnepére! Az ünnepi műsor keretében fellépnek a nagykutasi óvodások. Kádár Szabolcs, az Operett­színház művésze és Nyirkó Krisztina, a kecskeméti Ciróka Bábszínház tagja karácsonyi dalokkal teszi bensőségessé az ünnepet. Ünnepeljünk együtt!


Szentelés, koszorúzás

2013. október 30-án 16 óra 30 perckor Kiskutas felújított Ravatalozóját Kiss György atya szenteli fel, melyet követően Halász Gábor polgármester megkoszorúzza világháborús hősi halottaink emlékművét, közös mécses-gyújtással. Minden falubelit szeretettel vár a Képviselő-testület««« ««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | [...]  »» »»»

Térfigyelő
A Kálócfapusztai Szűz Mária Neve Kápolna
tovább »
Kálócfapuszta kápolna
GALÉRIÁINK tovább »»
LAPOZGATÓ tovább »»
Együttműködő partnerek:
Helikon rádió
Monitor Magazin
Zalai Hírlap
V. kerület
eMagyarország
Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás
Festetics Kastélyszálló Szeleste
© 2008-2013. kiskutas.hu! Minden jog fenntartva! Geszta